Nakon Denga otkazao i Gordon
Povrijeđen: Luol Deng

Britanci u problemima

Nakon Denga otkazao i Gordon

Košarkaška reprezentacija Velike Britanije koja je bila kobna za našu selekciju u prošlogodišnjem baražu za plasman na "Eurobasket 2009" u Poljskoj definitivno neće nastupiti u najjačem sastavu.

Naime, nakon Luola Denga i druga NBA zvijezda, koja je prošle godine sa Dengom nosila dres Chicago Bullsa, Ben Gordon, otkazala je učešće.

Deng je još ranije najavio svoj izostanak pravdajući ga povredom, ali se pretpostavlja da je upravo njegovo neigranje razlog zbog čega se i Gordon povukao.

Britanci su na "Eurobasketu 2009" u Poljskoj u grupi sa selekcijama Srbije, Španije i Slovenije, a nakon što su ostati bez NBA dvojca šanse za dobar plasman su im itekako umanjene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti