Mbappe progovorio o svojoj budućnosti: Možda je vrijeme da preuzmem više odgovornosti
Francuz smatra da je stigao do nove prekretnice u svojoj karijeri

Igrač PSG-a nema konkurenciju u francuskom prvenstvu

Mbappe progovorio o svojoj budućnosti: Možda je vrijeme da preuzmem više odgovornosti

S. Pašalić

Kylian Mbappe je proglašen za najboljeg igrača Ligue 1 u prošloj sezoni.

Igrač PSG-a je bez konkurencije osvojio ovu nagradu i čini se da bi sada mogao napraviti naredni korak u svojoj karijeri i otići u neku puno jaču ligu.

Već se dugo piše o tome da će 20-godišnji Francuz napustiti PSG, a Real Madrid ga svim silama želi dovesti.

Priče o odlasku Mbappea bi se mogle potvrditi posebno nakon njegove izjave na svečanoj dodjeli nagrada za najbolje u protekloj sezoni u Ligue 1.

"Mislim da dolazim do prve ili druge prekretnice u mojoj karijeri", rekao je Mbappe na svečanoj dodjeli nagrada u Francuskoj.

"Možda je vrijeme da imamo više odgovornosti, što bi moglo biti u PSG-u s velikim zadovoljstvom ili možda negdje drugo s novim projektom."

"Ovo je bila moja četvrta sezona u ovoj ligi i imao sam mnogo uzbudljivih iskustava", rekao je Mbappe o svom putu u Ligue 1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Prvo sam bio u Monacu i uspjeli smo osvojiti titulu, a zatim sam se pridružio potpuno drugačijem projektu u Parizu gdje sam se uspio prilagoditi od prve godine"

"Bilo je nekih razočarenja, ali to je dio nogometa i uspjeli smo riješiti stvari kako bismo osvojili titulu.", zaključio je igrač PSG-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi