Nakon Kouyatea, Senegalci ostali i bez ponajboljeg fudbalera za duel sa BiH

Balde Keita se već vratio u Monaco

Nakon Kouyatea, Senegalci ostali i bez ponajboljeg fudbalera za duel sa BiH

Nakon što je reprezentacija Senegala ostala bez kapitena Cheikhoua Kouyatea, koji je zbog stomačne gripe napustio Le Havre i odletio nazad za Englesku, selektor našeg narednog protivnika Aliou Cisse suočio se sa još jednim problemom.

Sutrašnju utakmicu sa Bosnom i Hercegovinom će propustiti i Balde Keita, krilni napadač Monaca koji je uz Sadija Manea najveća zvijezda ove afričke selekcije.

Keita se muči sa lakšom povredom zbog koje je također napustio pripreme i zaputio se nazad ka Kneževini, gdje će se pokušati oporaviti do predstojećeg finala Liga Kupa protiv PSG-a koji se igra u Bordaeuxu.

Povreda Baldea Keite vjerovatno nije previše ozbiljna, ali u taboru Senegala nisu željeli rizikovati s njim tako da će sjajni fudbaler sasvim sigurno biti pošteđen nastupa protiv naše reprezentacije.

Balde Keita je za reprezentaciju Senegala debitovao prije tačno dvije godine, a do sada je odigrao 14 utakmica i postigao tri gola. Inače, riječ je o 23-godišnjem fudbaleru koji je rođen u Španiji, te je nastupao za mlade selekcije te zemlje sve dok se nije predomislio i odlučio zaigrati za državu iz koje potiče.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi