Nakon Menala, Višići dali još jednog Zmaja: "Ne postoji veće zadovoljstvo od nošenja ovog dresa"

Petar Brajković po prvi put u juniorskoj selekciji

Nakon Menala, Višići dali još jednog Zmaja: "Ne postoji veće zadovoljstvo od nošenja ovog dresa"

Eldar Ganibegović

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine na čelu sa selektorom Mariom Ivankovićem okupila se u Zenici gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice protiv selekcije Slovenije, a pred kamere SportSport.ba stao je perspektivni fudbaler Lokomotive iz Zagreba, Petar Brajković.

On je po prvi put član jedne vrste reprezentacije Bosne i Hercegovine, a svoje prve impresije podijelio je s nama:

"Mislim da ne postoji veće zadovoljstvo od nošenja reprezentativnog dresa. Mogu reći da mi je čast i privilegija, ali i velika obaveza. Mogu reći samo da sam ponosan i što sam dio ovoga."

Juniorske Zmajeve u utorak i četvrtak čekaju prijateljske utakmice s vršnjacima iz Slovenije, gdje će 17-godišnji Brajković debitovati u najdražem dresu.

"Prvo su trebali biti tri utakmice - dvije protiv Saudijske Arabije, a jedna protiv Slovenije. Saudijska Arabija je otkazala svoj dolazak, tako da ćemo odigrati dvije utakmice protiv Slovenije u utorak i četvrtak", rekao je, pa nastavio:

"Svaki dan se pripremamo za te utakmice pod vodstvom selektora Ivankovića. Svi se trude predstaviti u što boljem svjetlu i nametnuti se treneru. Nemamo neki rezultatski imperativ, ali svakako da ćemo pokušati upisati obje pobjede."

Trener u zagrebačkoj Lokomotivi mu je bivši reprezentativac Hrvatske, Nikica Jelavić, a o tome je rekao: 

"Klupske kolege i trener Jelavić su u srijedu osvojili kup Hrvatske pobijedivši Dinamo 1:0 u finalu. Tamo je jako velika konkurencija, jer je veliki broj jako dobrih igrača, a trener Jelavić je jedan odličan trener koji ima puno iskustva i znanja koje se trudi prenijeti na nas."

Petar Brajković dolazi iz Višića kod Čapljine. Iz tog malog mjesta je i Luka Menalo, fudbaler zagrebačkog Dinama i A reprezentativac Bosne i Hercegovine.

"Luka je definitivno s razlogom miljenik navijača reprezentacije. Meni je čast i zadovoljstvo što ga poznajem i mogu mu samo poželjeti sreću u klubu kao i da se plasira s reprezentacijom na Evropsko prvenstvo 2024. godine" istakao je za kraj novi bh. reprezentativac.

Top Komentari

nakopitam
Sretno Zmaju naš
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi