Prvo izabrao BiH, pa se predomislio: Sinoćnji potez Hamulića riješio dilemu za koga će igrati

Osvojio Kup Francuske s Toulouseom

Prvo izabrao BiH, pa se predomislio: Sinoćnji potez Hamulića riješio dilemu za koga će igrati

Endin Čaušević

Toulouse je sinoć osvojio Kup Francuske nakon što je u finalu deklasirao Nantes sa 5:1 i ostvario je najveći uspjeh u historiji kluba. Trofej pobjednika Kupa Francuske proslavio je je Said Hamulić, a jedan detalj tokom proslave je posebno oduševio bh. navijače.

Toulouse je odigrao nevjerovatnu utakmicu na Stade de France u Parizu i zasluženo došao do trofeja. Ovaj tim je već nakon pola sata utakmice vodio sa 4:0 i već tada je bilo jasno ko je pobjednik Kupa Francuske.

Sva gola u prvih deset minuta utakmice zabio je Costa, a nakon toga također u dva navrata mrežu Nantesa zatresao je Dallinga, te je već u 31. minuti meča Toulouse vodio sa 4:0.

Počasni gol za Nantes postigao je Blas iz penala u 75. minuti, dok je konačnih 5:1 u velikom finalu Kupa Francuske postavio Aboukhal samo četiri minute kasnije.

Trofej pobjednika Kupa Francuske s Toulouseom osvojio je i potencijalni bh. reprezentativac Said Hamulić koji nažalost nije ulazio u sinoćnjoj utakmici protiv Nantesa, ali se svejedno našao u centru pažnje.

Poznato je da Hamulić ima nizozemsko državljanstvo, ali je nedavno odlučio da će igrati za Bosnu i Hercegovinu. No, nakon što se nije našao na prethodnom spisku Hamulić je bio ljut i tada je na Instagramu objavio da se predomislio.

Oglasi

Međutim, ubrzo nakon toga je to izbrisao, a nedavno je obavio razgovor sa selektorom Farukom Hadžibegićem i riješio dilemu za koga će igrati i ponovo potvrdio da će to biti naša reprezentacija.

Da je dilema zaista riješena oko toga za koju reprezentaciju će igrati Hamulić vidjelo se i sinoć tokom proslave igrača Toulousea.

U centru pažnje bio je upravo Hamulić koji se ogrnuo zastavom Bosne i Hercegovine što je oduševilo naše navijače i dalo konačan odgovor da će ovaj igrač Toulousea u budućnosti nositi dres Zmajeva.

   Detalj sa sinoćnje proslave Toulousea oduševio bh. navijače.

Ovaj 22-godišnjak u Toulouse stigao je u januaru iz poljskog Stal Mieleca, a u dresu francuskog kluba upisao je sedam nastupa i nije uspio još uvijek da se upiše u listu strijelaca.

Hamulić je s Toulouseom potpisao ugovor do ljeta 2027. godine.

Top Komentari

Krajinausrcu73
Ako budes konstantno grijao klupu,neces ti nigdje igrati...
3 0
DamirT
Izabrao nas jer je skontao da za Holandiju nikad nece zaigrati. Mada je pitanje hoce li i za nas igrati ako nastavi biti na klupi konstantno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi