Nakon Newcastlea, saudijski princ kupuje još jedan slavni klub?

Cruzeiro na meti Arapa

Nakon Newcastlea, saudijski princ kupuje još jedan slavni klub?

E. Škorić

Saudijski princ Mohammad Bin Salman nedavno je za 320 miliona eura kupio Newcastle, ali ima ambicije da kupi još jedan nogometni klub.

Kako je objavio TNT Sport Brazil, Salman želi da kupi Cruzeiro, slavni klub iz Brazila.

Ovaj kultni tim je krajem 2019. godine prvi put u historiji ispao u drugu ligu, što je bilo poražavajuće za dvostrukog osvajača Copa Libertadoresa.

Dres Cruzeira u prošlosti su nosili neki veliki majstori poput Ronalda i Rivalda, a trenutno ih predvodi legendarni Vanderlei Luxemburgo.

S obzirom da je klub trenutno u krizi i da ne stoji baš najbolje u prvenstvu Brazila, Arapi žele to da iskoriste i da ga kupe po jeftinoj cijeni.

Naravno, navijači ne bi imali ništa protiv da njihov klub padne u ruke saudijskog princa koji je osmi najbogatiji čovjek na svijetu i s ekipom bi za kratko vrijeme napravio velike stvari.

Top Komentari

Klicko
krepaj kozoyebu okani se fudbala
0 9
Mowzilla
Kupi FK Igman Ilidzu, neces se pokajati...
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi