Rivalstvo koje prelazi granice normalnog: Ispadanje rivala slavili kao da su osvojili titulu

Ludilo u svlačionici

Rivalstvo koje prelazi granice normalnog: Ispadanje rivala slavili kao da su osvojili titulu

Admin Čaušević

Cruzeiro je sinoć po prvi put u klupskoj historiji ispao u brazilsku drugu ligu nakon domaćeg poraza od Palmeirasa sa 0:2. 

Sasvim očekivano ljuti rivali su se počeli naslađivati s ispadanjem Cruzeira, a korak dalje su otišli fudbaleri Atletico Mineira.

Nakon što su saznali rezultat igrači Atletica su ispadanje gradskog rivala u svojoj svlačionici ludo su proslavili. Izgledalo je kao da slave osvajanje titule prvaka.

Inače, Classico Mineiro je jedno od najžešćih rivalstava u Južnoj Americi. Do sada su Cruzeiro i Atletico odigrali 487 mečeva. Atletico je slavio 190, a Cruzeiro 168 puta.

Cruzeiro je u svojoj 98-godišnjoj sezoni prvi put ispao u niži rang nakon što je izgubio pet uzastopnih mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi