Nakon Neymara i Kylian Mbappe zatražio transfer
Foto: EPA

Mladi Francuz obavijestio Monaco da želi napustiti klub

Nakon Neymara i Kylian Mbappe zatražio transfer

Jučer je Neymar zvanično obavijestio Barcelonu da želi napustiti klub, a francuski L'Equipe saopštava i da je nedugo nakon toga i super talentovani Kylian Mbappe saopštio zvaničnicima Monaca da želi napustiti ovaj klub.

Još uvijek nije poznato gdje će 18-godišnji Mbappe nastaviti karijeru, a za njega je zainteresovan veliki broj evropskih velikana. Ipak, špekuliše se da u utrci za mladog napadača vodi Real Madrid, ali i da su "u igri" Barcelona, Paris Saint-Germain i Manchester City.

Španska Marca je prošlog mjeseca saopštila da je Real Madrid pristao isplatiti Monacu 180 miliona eura za talentovanog tinejdžera, ali zvanične potvrde o postizanju dogovora nije bile. 

Sada međutim, svjetski mediji špekulišu da bi Mbappeova destinacija mogla biti Barcelona s obzirom da je Francuz izrazio želju da napusti Monaco odmah nakon vijesti da je isto u Barceloni učinio Neymar. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovakav razvoj situacije potakao je glasine da će možda upravo Kylian Mbappe stići u Barcelonu kao zamjena za Neymara, koji bi uskoro trebao preći u redove PSG-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi