Nakon obaranja rekorda, stiže suspenzija za Wengera

FA će ga sigurno kazniti

Nakon obaranja rekorda, stiže suspenzija za Wengera

Legendarni menadžer Arsenala Arsene Wenger je posljednjeg dana 2017. godine ispisao historiju engleskog fudbala, kada je protiv WBA 811. put kao trener predvodio svoj klub u Premier ligi.

Wenger je tako pretekao Fergusona (810), ali utakmicu kojom je postao apsolutni rekorder ipak neće pamtiti po lijepom.

Osim toga što je Arsenal u posljednjim momentima ostao bez pobjede i primio gol iz penala za 1:1, Wenger će biti sankcionisan zbog vrijeđanja glavnog suca Mikea Deana nakon dosuđenog jedanaesterca za domaći tim.

FA je istraživao ovaj slučaj i zaključeno je da je Wenger ugrozio integritet suca, te da je njegov vokabular bio neprimjeren i vulgaran. Wenger je Deana napao po završetku utakmice, a potom je navodno otišao i u prostorije za suce unutar stadiona, a tu je ulaz zabranjen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zbog toga Wengera sigurno očekuje kazna, samo je pitanje kakva će ona tačno biti. Engleski mediji već podsjećaju da je Wenger u proteklih 12 mjeseci već bio kažnjen zbog sličnog razloga kada je suspendovan na četiri utakmice, pa ostaje da se vidi s kakvom će se kaznom sada suočiti.

Arsenal naredni meč u Premier ligi igra protiv Chelseaja i postoji velika mogućnost da Wenger ne bude na klupi na toj utakmici koja se igra sutra od 20:45 sati.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti