WBA i Arsenal podijelili bodove u posljednjoj utakmici u ovoj godini
Topnici su ostali bez pobjede i razočarali su svoje navijače za kraj 2017. godine

Premiership, 21. kolo

WBA i Arsenal podijelili bodove u posljednjoj utakmici u ovoj godini

Fudbaleri West Bromwich Albiona i Arsenala podijelili su bodove odigravši 1:1 u posljednjem meču 21. kola Premiershipa, ali i u posljednjoj utakmici za 2017. godinu.

Iako je Arsenal bio veliki favorit na ovom susretu, na kraju su se izabranici Arsena Wengera morali zadovoljiti podjelom bodova.

Topnici su napadali većim dijelom susreta, ali nikakao nisu uspjeli da postignu gol sve do 83. minute kada je Alexis Sanchez pogodio iz slobodnog udarca uz malo sreće. Ipak, samo šest minuta kasnije Chambers je igrao rukom u svom šesnaestercu i sudac je dosudio penal za domaće. Siguran sa bijele tačke bio je Jay Rodriguez za konačan rezultat susreta.

WBA se nakon ove pobjede pomjerio sa posljednje pozicije na tabeli i to mjesto sada pripada ekipi Swansea koja ima isti broj bodova, ali lošiju gol razliku od WBA. S druge strane, Arsenal je ostao na 5. poziciji sa 38 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi