Nakon odlaska Beniteza, Newcastle doveo najskuplje pojačanje u svojoj historiji
Joelinton bi uskoro trebao debitovati za novi klub

Prvo pojačanje ovog ljeta za klub sa St. James Parka

Nakon odlaska Beniteza, Newcastle doveo najskuplje pojačanje u svojoj historiji

S. Pašalić

Rafael Benitez je krajem prošlog mjeseca neočekivano napustio Newcastle i otišao u Kinu gdje je preuzeo Dalian Yifang.

Steve Bruce je stigao na njegovo mjesto i brzo počeo praviti planove za novu sezonu pa je najavio da su mu potrebna dva napadača, krilo, štoper i vezni igrač.

Trener Newcastlea je sada uspio dobiti jednog napadača, a riječ je o igraču Hoffenheima Joelintonu.

22-godišnji Brazilac je prošle sezone odigrao 35 utakmica za njemački klub te je postigao 11 golova i upisao 9 asistencija.

Joelinton će postati prvo pojačanje kluba sa St. James Parka ovog ljeta, a osim toga će postati i najskuplje pojačanje u historiji Newcastlea.

Visina transfera je 35 miliona funti, a Brazilac je već stigao na ljekarske preglede. Očekuje se da bi mogao debitovati već u subotu u prijateljskoj utakmici protiv Prestona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi