Engleski mediju savjetuju Newcastle: "Dovedite Edina Džeku"

Svrakama je potreban iskusan napadač

Engleski mediju savjetuju Newcastle: "Dovedite Edina Džeku"

E. Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko još uvijek je član Rome, ali u italijanskim medijima se ovih dana dosta piše o tome da će on u narednih nekoliko dana potpisati za Inter.

Špekulacije oko Džeke i Intera traju već sedmicama i očekivalo se da će ovaj transfer biti dosta ranije završen. Međutim, Inter i Roma se nikako ne mogu dogovoriti oko cijene s obzirom da je Roma tražila 20 miliona, dok je Inter prvobitno nudio 12 miliona eura.

Međutim, mediji na Apeninima objavili su sinoć da su Inter i Roma ponovo počeli pregovore i da se očekuje da u narednim danima sve bude ozvaničeno, te da Džeko konačno potpiše za klub s Meazze.

Ovu vijest objavili su danas i engleski mediji aludirajući na to da je Džeko prvi izbor Intera nakon što je skoro više nema šanse da Romelu Lukaku dođe u italijanski klub.

No, nekoliko engleskih medija odlučilo je "savjetovati" čelnike Newcastlea koji tragaju za iskusnim napadačem. Oni su poručili da bi bio veoma mudar potez da pokušaju dovesti Džeku na St. James Park jer se radi o dokazanom napadaču koji ima mnogo iskustva u Premiershipu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Engleski mediji su poručili da bi Džeko sigurno bio veliko pojačanje za Newcastle i da klub treba pokušati barem ući u pregovore mada je i njima jasno da će bh. napadač gotovo sigurno karijeru nastaviti u Interu ili ostati u Romi ako pregovori ne prođu prema očekivanjima.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi