Nakon pet mjeseci zavjesa se diže, Premijer liga počinje

Favoriti za titulu ostaju isti

Nakon pet mjeseci zavjesa se diže, Premijer liga počinje

Nakon pet mjeseci vraća se m:tel Premijer liga BiH. Razumijemo da velika većina ljudi voli blještavila evropskih terena, ali dobri, stari bh. šampionat nam ipak mora biti najdraži. Ako ništa naš je.

U 19. po redu sezonu ulazimo s novim imenom, grbom, ali i novim pravilima uzrokovanim pandemijom koronavirusa. Prednost domaćeg terena će vjerovatno postati manji faktor u odlučivanju ishoda utakmica jer su utakmice, barem na početku, limitirane na ukupno stotinjak prisutnih, ali svejedno nema sumnje da nas očekuje mnoštvo uzbuđenja.

Mnogi ovu sezonu vide možda i najjačom dosad. Sarajevo će nastojati odbraniti naslov prvaka, tu su još Zrinjski i Željezničar koji bi na svoj 100. rođendan želio vratiti trofej u vitrine, a pohod na najviši plasman najavljuje također i Borac iz Banjaluke.

U borbu za mjesta koja voda u Evropu žele se svakako umiješati ambiciozni Tuzla City i Velež, Široki Brijeg i Radnik uvijek mogu svakoj ekipi pomutiti račune, a bit će svakako zanimljivo i u borbi za opstanak. Ta mjesta će pokušati izbjeći Olimpik i Krupa, koji su od ove sezone novi premijerligaši, te ekipe koje su i prošle sezone strepile od ispadanja - Sloboda i Mladost.

Prvenstvo će biti otvoreno duelom između Slobode i Radnika koji se igra u 17:30 sati, dok pola sata kasnije počinje dvoboj Borca i Mladosti. U trećoj utakmici sastaju se Zrinjski i Olimpik.

Najzanimljivija utakmica kola je definitivno ona između Željezničara i Borca koji se sastaju s početkom u 20:30 sati.

Naravno, i ovaj put kladiti se možete na MOZZART kladionici koja na, recimo, pobjedu Slobode nad Radnikom daje kvotu 2.10, dok Željezničar vidi kao apsolutnog favorita u duelu protiv Veleža. Na pobjedu Plavih kvota iznosi 1.35.  Za preostale duele između Borca i Mladosti te Zrinjskog i Olimpika kvote pogledajte OVDJE! 

Sve će dodatno začiniti direktni prijenosi utakmica na kanalu Arena Sport koji u svojim domovima ima većina stanovnika u BiH.

Subota:

17:30 Sloboda – Radnik
18:00 Borac – Mladost DK (Arena Sport 1)
20:00 Zrinjski – Olimpik
20:30 Željezničar – Velež (Arena Sport 1)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nedjelja:

17:30 Krupa – Sarajevo (Arena Sport 1)
20:00 Široki Brijeg – Tuzla City (Arena Sport 1)

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedoni46
Nije bitno za koga ko navija, veceras u pola 9 svi ko mala djeca pred tv-om jer smo pozeljeli fudbala. Nemojte samo 0-0
15 1
magistar
Titula Telekom Republika Srpska lige ide Borcu ili Sarajevu. Ispadanje Slobodi i Olimpiku. Neka krene lopta.
9 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti