Nakon "primirja": Izraelci zovu arapski klub na prijateljski meč

"Nadamo se da će prihvatiti poziv i doći u Izrael"

Nakon "primirja": Izraelci zovu arapski klub na prijateljski meč

U augustu su Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati, uz posredovanje SAD-a, sklopili "historijski dogovor".

O dugogodišnjim političkim tenzijama između Izraela i "arapskog svijeta" nije potrebno previše govoriti, pa su zbog toga sporazum o normalizaciji odnosa između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata mnogi proglasili historijskim. Sa druge strane, iz Palestine je okarakterisan kao ništa drugo do izdaja.

Međutim, nakon potisivanja "primirja" na državnom nivou, Izraelci sada potenciraju bolje odnose sa UAE i u sportu. Barem se to odnosi na fudbalski klub Hapoel Beer Sheva.

Naime, Hapoel Beer Sheva, osvajač Kupa Izraela, je otvoreno pozvao osvajača Kupa UAE Shabab Al-Ahli na prijateljski susret u Izraelu.

"Ovi dani su historijski za Izrael i Ujedinjene Arapske Emirate i svi smo uzbuđeni zbog mirovnog sporazuma. U okviru mogućnosti koje sada leže pred namana međunarodnom nivou, pozvali smo osvajača Kupa UAE da odigramo prijateljski meč između našim timova. Nadamo se da će oni prihvatiti naš poziv i doći na prijateljski meč u Izrael", stoji u poruci Hapoel Beer Sheve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi