APOEL i Hapoel idu dalje, bh.kolonija se oprostila od Evrope

Revanš utakmice 2. pretkola Lige prvaka

APOEL i Hapoel idu dalje, bh.kolonija se oprostila od Evrope

E. Čaušević

Fudbaleri kiparskog APOEL-a večeras su na domaćem terenu savladali velški TNS u okviru revanš utakmice drugog pretkola Lige prvaka.

Prva utakmica završena je bez golova, ali je APOEL večeras bez problema slavio sa 2:0 i plasirao se u treće pretkolo najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi. Domaći su do prednosti stigli u 54. minuti utakmice kada je gol postigao Alexandrou, dok je konačnih 2:0 postavio Soteriou u 73. minuti.

U treće pretkolo kvalifikacija Lige prvaka plasirao se u BATE Borisov koji je večeras remizirao u gostima protiv finskog SJK-a sa 2:2. Ipak, zbog pobjede od 2:0 u prvoj utakmici dalje ide ekipa iz Bjelorusije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sheriff iz Tiraspola nije uspio da nadoknadi zaostatak iz prve utakmice protiv Hapoel Beer Sheva (2:3). Ekipa u kojoj nastupaju tri bh. igrača Mateo Sušić, Zoran Kvržić i Amer Dupovac odigrala je bez golova na domaćem terenu, te se oprostila od Evrope za ovu sezonu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi