Nakon remija i poraza konačno i pobjeda Lyona
(Foto: EPA) Večeras je Lyon osigurao prijeko potrebno pobjedu pogotovo uzme li se u obzir debakl u prošlom kolu

La Ligue 1, 10. kolo

Nakon remija i poraza konačno i pobjeda Lyona

Lyon je na svom terenu u meču 10. kola ugostio neugodnu ekipu Nimesa i uspio slaviti trijumf rezultatom 2:0.

Ekipa Lyona je bila pod imperativom pobjede s obzirom da je pred reprezentativnu pauzu u domaćem šampionatu upisala remi sa Nantesom i težak poraz od PSG-a, ali je prvu šansu na utakmici imao Nimes preko Savaniera koji je u 8. minuti pokušao iz dobre pozicije, ipak je lopta otišla nekoliko centimetara pored stative.

Lyon odmah nakon Savanierove prilike počinje prijetii. Pokušavali su Auoar i Depay, a onda je u 24. Moussa Dembele pogodio za 1:0. Marcelo ga je uposlio sjajnom dugom loptom, a Dembele, veliko ljetošnje pojačanje Lyona, se majstorski snašao i savladao golmana gostiju.

Nimes je u nastavku susret pokazao zube i nekoliko puta opasno zaprijetio. Odličnu šansu u finišu prvog poluvremena su gosti imali preko Depresa, dok je nakon 20-ak minuta igre u nastavku pokušao i Alioui.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Imao je u posljednjoj trećini meča i Lyon još nekoliko prilika, ali se na novi pogodak domaćih i potvrdu pobjede čekalo do 90. minute kada je mrežu Nimesa pogodio Depay.

Lyon je ovom pobjedom sa 17 bodova, barem nakratko, prestigao Marseille, Montpellier i St. Etienne i zasjeo na treće mjesto.

Top Komentari

ljiljan
la ligue 1?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi