Nakon riječi izvršnog direktora Dortmunda čini se da je jasna sudbina trenera ove ekipe

Dortmund očito gubi titulu

Nakon riječi izvršnog direktora Dortmunda čini se da je jasna sudbina trenera ove ekipe

Borussia Dortmund je sinoć verovatno izgubila bitku za titulu prvaka Njemačke.

Na Signal Iduna Parku u Dortmund Bayern Minhen je slavio sa 1:0 i na taj način otišao do vjerovatno nedostižnih plus sedam u odnosu na prvog rivala.

Mnoge je poslije meča zanimalo šta uprava Dortmunda razmišlja kada je u pitaju sudbina aktuelnog trenera Luciana Favrea poslije ovog poraza, a to je 'netuknuo' izvršni direktor ekipe Hans Joachim Watzke pruživši mu punu podršku.

"U ovom momentu nema razloga da pričamo o sudbini trenera", kaže Watzke za Funki media group i nastavlja: "Igramo dobru, vrlo dobru proljetnu sezonu. Prije meča protiv Bayerna osvojili smo 27 od mogućih 30 bodova. Mislim da je Lucian bio vrlo fokusiran u posljednje tri sedmice. Nije ostavio utisak da je čovjek koji je pod pritiskom".

Favre je nakon poraza u utorak rekao da će govoriti o situaciji u Dortmundu kroz nekoliko sedmica, a neki mediji to tumače kao nagovještaj potencijalnog odlaska uoči kraja njegova ugovora 2021. godine.

Ipak, danas je odlučio stati u kraj takvim razmišljanjima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ne mislim odustati. Ono što sam želio reći je da sada nije vrijeme za takvu priču. Još uvijek imamo šest utakmica pred nama i želimo dati ono najbolje od sebe", poručio je on.

Kako sada stvari stoje, Dortmundu preostaje jedino borba da se plasira u Ligu šampiona koja neće biti laka jer postoji mnogo timova koji na to ciljaju do kraja prvenstva.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi