Nakon Ronalda, Jota!

Wolverhamptonov Portugalac se upisao u historiju

Nakon Ronalda, Jota!

Wolverhamptonu ide odlično u povratničkoj sezoni Premier lige, prije svega zahvaljujući "portugalskoj koloniji" u redovima ove ekipe.

Prva portugalska zvijezda Wolvesa je i dalje mladi Ruben Neves, ali sve više pažnje na sebe skreće i 22-godišnji Diogo Jota.

Krilni napadač je imao glavnu ulogu u fudbalskom spektaklu na Molineuxu miunulog vikenda pošto je upisao hat-trick u pobjedi Wolvesa nad Leicesterom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jota je pogađao u četvrtoj, 64. i 93. minuti i tako postao tek drugi Portugalac koji je postigao hat-trick u Premiershipu. Prvi je naravno bio Cristiano Ronaldo kojem je to pošlo za nogom u dresu Manchester Uniteda.

Inače, Wolverhampton je prošlog ljeta otkupio Jotin ugovor od Atletico Madrida za 14 miliona eura, nakon što je prethodnu sezonu proveo na Molineuxu na posudbi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti