Nakon serije grešaka Mike Dean sudi u nižem rangu
Foto: EPA

Kontroverzni sudija vodi meč Championshipa

Nakon serije grešaka Mike Dean sudi u nižem rangu

M. Šljivak

Kontroverzni engleski sudija Mike Dean neće narednog vikenda suditi utakmice engleske Premier lige.

Ovaj sudija je u posljednje vrijeme imao mnogo kontroverznih odluka i mnoge ekipe su se žalile na njegove odluke.

Nakon greške u meču West Hama i Manchester Uniteda, kada je igrača Čekićara Sofianea Feghoulija bez ikakve potrebe isključio, Fudbalska asocijacija je odlučila da Deana malo "odmori" od Premiershipa.

Rečeno mu je da naredni vikend umjesto utakmica u najjačem rangu sudi meč Championshipa u kojem će Leeds United igrati protiv Barnsleya u derbiju Yorkshirea.

Dean će tako suditi jedan od derbija drugog ranga takmičenja, a još uvijek se ne zna hoće li ova odluka FA-ja važiti samo za naredni vikend ili će biti produžena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Posljednji meč Premiershipa kojeg je Dean sudio je duel između Sunderlanda i Stoke Cityja, gdje je odradio poprilično dobar posao.

Ipak, ranije greške su ga koštale i njega ćemo narednog vikenda gledati u Championshipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije