Zlatan se sprema za povratak u Švedsku?

Po okončanju sezone?

Zlatan se sprema za povratak u Švedsku?

Zlatan Ibrahimović je, prema pisanju Corriere della Sera, odlučio napustiti Milan nakon završetka ove sezone, kad god to bilo.

Italijanski list tvrdi da je Zlatan "na putu kući", jer se namjerava vratiti u Švedsku i svoju karijeru privesti kraju u tamošnjem šampionatu.

Inače, Ibrahimović se ove sedmice konačno vratio u Italiju, a uspio je nakon negativnog testa na Covid-19 "izganjati" i skraćeni karantin, pa bi se vrlo brzo trebao priključiti treninzima Milana.

Sada i Zlatan sa ostatkom Rossonera čeka nastavak sezone najavljen za 13 juni, ali je navodno odlučio da će po okončanju iste odmah krenuti put Švedske. Tačnije, Ibahimović je odlučo da neće produživati ugovor sa Milanom.

Rossoneri su, špekuliše se, za opciju produženja ugovora 38-godišnjeg napadača, ali se Ibrahimoviću koji je na San Siro stigao u januaru ne sviđa put kojim je klub odlučio krenuti i preferirao bi odlazak.

Prije nego što se vratio u Evropu iz MLS-a, Ibrahimović je saopštio da je kupio 23.5% upravljačkih prava u švedskom Hammarbyju, a upravo je značajan dio perioda panedmije koronavirusa proveo trenirajući sa ovom ekipom.

Sada Corriere della Sera tvrdi da je Ibrahimović odlučan u namjeri da se vrati kući, a Hammarby bi mogao biti idealna destinacija za privođenje kraju bogate karijere.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi