Nakon svađe sa prvim čovjekom kluba: Roma suspendovala sportskog direktora?

Petrachiju se bliži otkaz

Nakon svađe sa prvim čovjekom kluba: Roma suspendovala sportskog direktora?

La Gazzetta dello Sport danas tvrdi da je Roma suspendovala svog sportskog direktora Gianlucu Petrachija, što je korak ka njegovom otkazu.

Proteklih dana iz italije konstatno stižu vijesti o rastućim tenzijama na relaciji Petrachi - predsjednik Pallotta, a navodno je bilo i žestokih svađa putem telefona i prijetnji sudskim postupcima.

Roma je Petrahcija "ukrala" Torinu prije samo godinu dana, ali stvari nisu tekle glatko od momenta kada je preuzeo svoju funkciju na Olimpicu.

Prema posljednjim pisanjima Gezzette dello Sport, Roma je formalno suspendovala Petrachija što je konkretan potez "na putu" ka njegovom otkazu ili možda postavljanju na neku manje bitnu funkciju.

Trenutni "tim menadžer" u Romi, Morgan De Sanctis je već spreman preuzeti poziciju sportskog direktora, što u određenoj mjeri znači i značajniji povratak Franca Baldinija u sportski segment Rome.

Nekadašnji direktor Baldini je u proteklom periodu blisko sarađivao sa De Sanctisom, ali i sa prvim čovjekom Jamesom Pallottom - kao njegov nezvanični savjetnik.

Mnogi u Romi smatraju da Baldini ima prevelik utjecaj u klubu, a njega je i Francesco Totti označio jednim od glavnih razloga svog napuštanja Vučice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dakle, ukoliko De Scantis postane sportski direktor mnogi vjeruju da će u praksi odluke praviti Baldini.

Inače, do svađe između Pallotte i Petrachija je došlo zbog neslaganja po pitanju generalne transfer politike kluba, a kap koja je prelila čašu je slučaj Pedra Rodrigueza. Navodno Petrachi nije razumio Pallottino okolišanje oko upućivanja formalne ponude Pedru koji će uskoro postati slobodan igrač.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi