Nakon Torina, povratak u Seriju A izborila i Pescara

Nakon Torina, povratak u Seriju A izborila i Pescara

Edmir Škorić
Teme:

Nakon Torina, u Seriju A su danas povratak osigurali i nogometaši Pescare. 

Pescara je kolo prije kraja na neugodnom gostovanju u Đenovi savladala Sampdoriju s 3:1 i tako se odmakla na tri boda Sassuolu i Veroni, ali kako ima bolji međusobni omjer u duelima s tim klubovima, posljednje kolo neće strahovati.

 

Poveli su gosti golo, Caprarija u 18. minuti, a deset minuta kasnije Immobile je povisio na 0:2. Strijelac prvog gola, Caprari, u 61. minuti rješava sve dileme. Tek je Antonio sedam minuta prije kraja ublažio poraz Sampdorije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

Torino i Pescara, dakle, u Seriju A idu direktno kao prve dvije momčadi Serije B. Za još jedno preostalo mjesto razigravat će Sassuolo, Verona, Varese i Sampdoria.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.