Nakon Travnika i juniori Slavije izborili Premijer ligu

Završnica Omladinske lige BiH

Nakon Travnika i juniori Slavije izborili Premijer ligu

Nakon što je Travnik pobjedom nad Gradinom osigurao finale doigravanja Omladinske lige BiH i plasman u Premijer ligu, isti podvig su napravili i juniori Slavije iz Istočnog Sarajeva.

Naime, u polufinalu završnice Omladinske lige BiH, koja se igra u Travniku, juniori Slavije su boljim izvođenjem penala savladali vršnjake iz prijedorskog Rudara i na taj način došli do finala doigravanja (samim time i plasmana u PL).

Na Piroti je viđen izuzetno tvrd meč, a kako je regularni tok susreta završen 0:0, a putniku u finale završnice Omladinske lige odlučivali su penali. U penal seriji su sigurniji bili fudbaleri Slavije koji su sa bijele tačke šutali 5/5, dok je ekipu Rudara koštao promašaj Bobana.

Dvije ekipe koje su izborile plasman u juniorski Premijer ligu, Travnik i Slavija, će finale završnice Omladinske lige igrati sustra od 12:00 sati, dok je susret za treće na rasporedu dva sata ranije.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Polufinale doigravanja Omladinske lige BiH: FK Slavija - FK Rudar 5:4 (0:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi