Da li se smijati ili plakati? Halilhodžić u nevjerici zbog dešavanja nakon utakmice
Foto - Screenshot

Selektor Maroka ima veoma težak posao

Da li se smijati ili plakati? Halilhodžić u nevjerici zbog dešavanja nakon utakmice

M. Šljivak

Vahid Halilhodžić na zaista fenomenalan način vodi selekciju Maroka.

Bh. stručnjak bez problema je odveo ovu selekciju u drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali usprkos činjenici da je u 19 utakmica doživio samo jedan poraz, Halilhodžić nema preveliku podršku novinara u Maroku.

Većina ih je na strani igrača koje je Vaha otjerao iz reprezentacije, a među njima su najveće zvijezde Hakim Ziyech i Noussair Mazraoui.

Bizaran detalj između Halilhodžića i jednog od novinara desio se i jučer nakon pobjede nad Sudanom od 3:0.

Bh. trener je u nevjerici slušao šta priča ovaj čovjek.

"Nemam vas šta pitati samo vas molim da kažete igračima ne vraćaju loptu tako često nazad", rekao je novinar, a Halilhodžić je ostao u nevjerici.

[twitter]https://twitter.com/HanifBerkane/status/1459283030762266629[/twitter]

Ipak, iskusni trener je priznao da njegov tim nije igrao kvalitetan fudbal protiv Sudana.

"Nismo bili konstantni. Previše smo gubili lopte u sredini i bolje bi bilo da samo više igrali po stranama. Sretan sam zbog pobjede, ali ne zbog igre", istakao je Halilhodžić.

Maroko ima pet pobjeda iz pet utakmica u kvalifikacijama, a prvu rundu završavaju u utorak protiv Gvineje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi