Nakon vojne obuke formirat će se kineska ekipa koja će zaigrati u Hrvatskoj
Kinezi žele da uče od najboljih - nakon SP-a 2014. godine formirali su ekipu koja je zaigrala u 4. ligi Njemačke, a ssada žele isto u Hrvatskoj

Zanimljiv projkat

Nakon vojne obuke formirat će se kineska ekipa koja će zaigrati u Hrvatskoj

E. Škorić

Kineski nogometni savez spreman je da gradi odnose s Hrvatskim nogometnim savezom i ima niz zanimljivih i konkretnih ideja o unapređenju nogometa u ovim zemljama.

Hrvatska će dobiti infrastrukturu, a Kinezi za uzvrat žele da treniraju u Hrvatskoj. Mladi kineski igrači bit će prvo u vojnom kampu, a onda bi trebali da igraju u nižim hrvatskim ligama.

Kineska pravila su rigorozna i 55 igrača je moralo da napusti klubove usred sezone i da ode u vojni kamp, a nakon toga će biti formirana selekcija igrača do 25 godina koji bi trebali zaigrati u Hrvatskoj barem u nižim ligama.

Očigledno se Kinezima dopala Hrvatska koja je igrala finale Svjetskog prvenstva u Rusiji i sada planira da tamo šalje svoje igrače.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kinezi su i nakon Svjetskog prvenstva 2014. godine imali sličan program, no tada su se bližili s Njemačkim nogometnim savezom, a jedna kineska ekipap zaigrala je u 4. ligi Njemačke, mada je to naišlo na otpor i bojkot određenih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi