Nakon Zvijezde 09 i Čelika još jedan premijerligaš javno poručio da je za proširenje lige!

Čeka se odluka IO NFSBiH

Nakon Zvijezde 09 i Čelika još jedan premijerligaš javno poručio da je za proširenje lige!

A. Čaušević

Još uvijek nije poznato koliko klubova će učestvovati u Premijer ligi BiH sljedeće sezone s obzirom da se posljednjih dana špekuliše o mogućem proširenju takmičenja. 

Odlukom o prekidu ranije sezone iz Premijer lige su ispali Čelik i Zvijezda 09, međutim ova dva kluba su udružili snage i zahtjevaju da se liga proširi.

Predsjednik Borca, Vico Zeljković je danas poručio da nema ništa protiv proširenja lige, a nekoliko sati kasnije za proširenje se javno i založio Radnik. Bijeljinici su podržali prijedlog Zvijezde 09 o 14 klubova.

"Najpoštenije bi bilo da se na zelenom terenu odlučilo o konačnoj tabeli, te da je svaki klub dobio priliku da kroz igru obezbjedi sebi adekvatnu poziciju. Mi smo uvijek bili da se prvenstvo nastavi, ali zbog zdravstvene sigurnosti igrača, šampionat je ipak prekinut", istakao je predsjednik Upravnog odbora bijeljinskog kluba, Predrag Perkvić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Smatramo da bi bilo pravedno i pošteno pružiti priliku svim ekipama da i naredne sezone igraju u Premijer ligi. Ovo bi bio najbolji izlaz iz ove situacije, te bi to pospješilo razvoj fudbala, kako u klubovima koji zadrže premijerligaški status, tako i na prostoru cijele BiH", dodao je on.

Odluku o eventualnom proširenju Premijer lige donijet će Izvršni odbor NFSBiH. Plan je da nova sezona počne 1. augusta.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

ljiljan
Ko da nije dovoljno sto su ovu sezonu upropastili prekidanjem bez razloga sad i sljedecu hoce da useru i to kao razlog navode prekid kojem su oni kumovali. Kako planiraju igrat sezonu sa 14 klubova? Dvokruzni sistem 26, trokruzni 39, nijedno ne odgovara
2 1
tcity055
Svi klubovi iz RS-a moraju potpuno izvršavati Vicine naloge.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi