Zvijezda 09 je premijerligaš sa ubjedljivo najnižim platama!

Objavljen finansijski izvještaj

Zvijezda 09 je premijerligaš sa ubjedljivo najnižim platama!

A. Čaušević

U skladu kako to i nalažu propisi i FK Zvijezda 09 je objavila finansijski izvještaj za 2019. godinu.

Zvijezda 09 je klub iz Premijer lige koji od svih članova bh. elitnog društva izdvaja najmanje novca na troškove plata, barem tako govore zvanični podaci.

Za period od 1. januara do 31. decembra 2019. godine premijerligaš iz Semberije je na troškove plata potroišio 184.451 KM.

Zvijezda 09 ima i najmanji budžet u prvenstvu. Prošla godina je završena s dobitkom od 130.105 KM jer su ukupni prihodi iznosili 462.383 KM, a rashodi 332.278 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovakav scenarij je bio nekako i logičan pošto je u Zvijezdi 09 tokom prošle godine igrao znatan broj igrača iz omladinskog pogona. Kompletan finansijski izvještaj pogledajte ovdje.

Top Komentari

Kolonelo
Muti Boris Stanisic dosta.Znate li to da kada neko pravi svadvu kod njega u Etno selu ne dobije onu originalnu flasiranu vodu npr Vivia koji ie uredno platio,nego Sembersku cesmusu koja je strucno upakovana kao original.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi