Nalić: Kada igraš ispod svoje norme i nivoa, a osvojiš bodove onda je to kvalitet ekipe

Tuzla City bolji od Olimpika

Nalić: Kada igraš ispod svoje norme i nivoa, a osvojiš bodove onda je to kvalitet ekipe

Endin Čaušević

Tuzla City je danas na svom teren pobijedio Olimpik sa 3:2 u meču 5. kola Premijer lige.

Tuzlaci su uspjeli da dođu do nove pobjede i sada su na četvrtoj poziciji sa devet osvojenih bodova.

Nakon meča trener domaćeg tima Zlatan Nalić izjavio je da je utakmica bila prema očekivanju, ali da njegov tim nije baš odigrao najbolji meč.

"Utakmica je bila onakva kakvu smo očekivali. Očekivali smo težak meč jer je to uvijek tako kada vam dolaze ekipe kojima je taj meč sve jer su bez bodova i traže izlaz iz krize. Imali smo sreću da smo na vrijeme dali golove i da imamo relativno mirnu utakmicu. Iako rezultatski to izgleda dramatično mislim da utakmica uopšte nije bila dramatična. Pustili smo namjerno posjed malo Olimpiku jer smo željeli da se oslobode bunkera kojeg smo očekivali. Mi smo uspjeli da postignemo te golove za tri boda i time smo zadovoljni. To što moram možda da podvučem da je ovo kvalitet ekipe kada igraš ispod svoje norme i nivoa, a ipak osvojiš bodove to ipak postaje kvalitet", rekao je Nalić i dodao.

"Nukić? Danas je igrao s nekom upalom i morali smo ga mijenjati. Imali smo problem na toj desnoj strani jer je i Đerić bio malo bolestan. Imali smo malo tih pehova jer nismo utakmicu vodili onako kako smo zamislili već kako nam je situacija nalagala".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li će reprezentativna pauza poremetiti dobru formu Tuzla Cityja?

"Nismo još uvijek u formi, još uvijek etabliramo tim. Danas je prvi put igrao Nikolić, Crnkić se prilagođava još jer pet-šest mjeseci uopšte nije trenirao. Mi otprilike bi u formi trebali biti za četiri-pet sedmica nakon te reprezentativne pauze. U međuvremenu igramo protiv Veleža i nadam se mnogo boljoj igri nego danas i dobrom rezultatu", dodao je trener Tuzla Cityja.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1593509319
Ovo je najveca podvala ovaj nala u istoriji BH nogometa Covjek sva rijec prodavanje magle i lafina
5 7
wubpozz
Kakav palamudan
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi