Ekipu iz vrha nisu pobijedili: Je li Nalić izgubio Husićevo povjerenje?

Samo 16 bodova iz 11 utakmica

Ekipu iz vrha nisu pobijedili: Je li Nalić izgubio Husićevo povjerenje?

Adnan Beganović

Odigran je prvi susret 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem je Zrinjski na Tušnju "razbio" Tuzla City (4:0).

Tuzla City je prva ekipa koja je u ovoj sezoni odmjerila snage sa svim protivnicima u Premijer ligi, a s obzirom na najave i očekivanja, može se reći da su izabranici Zlatana Nalića, kao i on sam, razočarali.

Šesnaest osvojenih bodova, odnosno pet pobjeda, jedan remi i pet poraza, sasvim sigurno nije učinak koji je prije svega od šefa struke i igrača, očekivao prvi čovjek ovog kluba Azmir Husić.

A, da stvar bude gora po Nalića, ali i fudbalere Tuzla Cityja, koji su jedni od rijetkih koji i pored pandemije korona virusa, redovno se isplaćuju, niti u jednom duelu sa klubovima koji se bore za gornji dio tabele, nisu uspisali pobjedu.

Dakle, pretrpjeli su poraze u duelima sa Sarajevom, Širokim Brijegom, Borcem, Željezničarem i Zrinjskim, dok im je najveća pobjeda ona protiv gradskog rivala Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trenutno šesto mjesto, a moguće i sedmo nakon prve trećine prvenstva nije ono što zadovoljava uvijek ambicioznog Husića pa je zbog toga i Nalićeva pozicija na mjestu šefa struke uzdrmana.

No, svakako da za loše igre i rezultate Tuzla Cityja nije jedini odgovoran Zlatan Nalić. Odgovornost snose i sami igrači, od kojih mnogi dovedeni kao pojačanja nisu opravdali taj epitet i očito da se ne mogu nositi sa pritiskom.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BBB25
Najveći pametnjaković u svijetu fudbala... napravi nešto sa nekom ekipom pa onda dođi na tv i pametuj
12 5
mirza24
Husicu vidis da nema napreska sa ovin domacim trenerima . Dovedi stranca i otjeraj Muratovica i za 1-2 godine bices sampion BH . Imas pare i sam si gazda svoj
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi