Nalić preporodio Slobodu, Radnik pao na Tušnju
Četiri utakmice Sloboda ne zna za poraz i primljen gol

Prvi poraz tima iz Bijeljine

Nalić preporodio Slobodu, Radnik pao na Tušnju

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Sloboda je u 7. kolu Premijer lige BiH ugostila Radnik i na kraju je slavila pobjedu rezultatom 2:0.

Kao što se moglo i očekivati duel izuzetno defanzivnih ekipa nije ponudio lijep fudbal, ali šansi za postizanje gola je bilo sa obje strane. Na kraju je Sloboda bila uspješnija i nastavila je seriju dobrih rezultata i potpuno je preporođena dolaskom Zlatana Nalića na klupu.

Sloboda je prijetila već u drugoj minuti, ali Edis Smajić ne uspijeva zabiti nakon dobrog ubačaja Ivetića. Lučić mu je skinuo zicer.

Radnik je šansu čekao iz kontri i u 11. minuti su umalo poveli. Đelmić je pobjegao odbrani Slobode, dobro je šutirao, ali Vukliš sjajno brani.

Potom je domaći tim stvorio dvije dobre šanse. Prvo Baraban tuče glavom iz dobre pozicije preko gola, a u 19. minuti u velikoj šansi se našao Said Husejinović. Izašao je sam pred golmana Lučića koji međutim fantastično brani.

Od šansi u prvom poluvremenu vrijedi izdvojiti još jedan zicer Đelmića. Ponovo je fudbaler gostiju pokušao nakon kontre, ali Vukliš je ponovo sjajan i na odmor se otišlo bez golova.

Nastavak donosi također bolju igru tuzlanskog tima i nekoliko odličnih šansi. U 63. minuti su konačno i slomili otpor Radnika. Majstorski gol postigao je Ivan Baraban za vodstvo od 1:0.

I nakon gola Sloboda je bila bolja, a sve dileme oko pobjednika domaći tim rješava u 79. minuti. Rezervista Pirić je sjajno centira, a Seid Zukić prvim golom u dresu tuzlanskog tima postavlja konačnih 2:0.

Rezultat se do kraja mogao i promijeniti. Vidović je imao zicer za domaće, prijetili su i gosti, ali je ostalo 2:0.

Ovo je Radniku prvi poraz u sezoni, a Sloboda je u sjajnoj seriji od četiri utakmice bez poraza i bez primljenog gola.

Premijer liga, 7. kolo:

Sloboda - Radnik 2:0 (Baraban 63', Zukić 79')

SLOBODA: Vukliš, Adžem, Husejinović, Baraban, Smajić, Ivetić, Beganović, Vidović, Čivić, Hadžanović, Ignjatović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

RADNIK: Lučić, Radović, Franić, Martinović, Đelmić, Vasić, Popara, Hadžić, Glišić, Đurić, Aleksić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Conor Mc Gregor
Tako je braco bosnjacii muslimanii
7 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti