Musemić kombinuje u Ugljeviku, prvak i novajlija žele prekid loših serija
Sarajevo uz dosta kadrovskih problema želi nastaviti seriju dobrih partija i u Ugljeviku, dok je Zrinjskom hitno potrebna pobjeda protiv Tuzla Cityja.

Danas su na rasporedu četiri utakmice sedmog kola Premijer lige

Musemić kombinuje u Ugljeviku, prvak i novajlija žele prekid loših serija

Danas nas očekuju nova uzbuđenja u Premijer ligi BiH, pošto nam subota donosi četiri vrlo zanimljiva duela koja se igraju u okviru sedmog kola.

Tako će Mladost ugostiti ekipu Čelika u nadi da konačno može upisati dobar rezultat s obzirom da je ekipa iz Doboja kod Kaknja u prethodnih šest kola upisala svega dva boda. Sa druge strane Čelik je u odlučnoj formi, a Zeničani su već uspjeli "skinuti skalp" i Zrinjskom i Željezničaru.

Jasno je s toga da će Čelik i u Doboju kod Kaknja ići na pobjedu kako bi nastavio dobru seriju, ali je i ekipa Mladosti pod imperativom pozitivnog rezultata, pa nas očekuje izuzetno zanimljiv meč.

Susret Mladost - Čelik je na rasporedu u 17:00 sati, baš kao i duel Zvijezde 09 i Sarajeva koji bi također trebao ponuditi dosta uzbuđenja.

Ekipa Sarajeva je u seriji od dvije sjajno odigrane utakmice i to dva velika derbija, a gostovanje u Ugljeviku se čini kao odlična prilika za nastavak serije. Ipak, Husref Musemić će protiv Zvijezde 09 imati dosta problema s obzirom da neće moći računati na Stanojevića, Velkoskog i Mujakića, a vjerovatno će morati odmoriti još neke standardne prvotimce.

"Odigrali smo dvije kvalitetne utakmice, sada želimo i treću. Sigurno da će nam za to trebati snage i koncentracije, a imamo povrijeđenih i kažnjenih igrača. Vjerovatno da će priliku dobiti neki koji u zadnje vrijeme nisu puno igrali. Mi smo kvalitetnija eipa od Zvijezde 09, ali to moramo pokazati i na terenu. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu", poručio je Musemić u najavi meča sa Zvijezdom 09.

Sa druge strane, Zvijezda 09 je nakon solidnog otvaranja sezone i tri vezana remija upisala dva poraza u nizu i jasno je da i protiv favorizovanog Sarajeva mora ići na trijumf.

Od 19:00 sati na Tušnju svoju utakmicu igraju domaća Sloboda i Radnik. Sloboda ne može biti toliko nezadovoljna rezultatima u dosadašnjem dijelu sezone, ali je efikasnost za sada velika boljka Tuzlaka koju će pokušati prevazići već protiv Radnika.

Ekipa iz Bijeljine je, pak, počela sezonu na sjajan način i na Tušnju možemo očekivati odličnu utakmicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednji susret današnjeg programa u PL odigrat će aktuelni prvak Zrinjski i novajlija Tuzla City. Ni jedni ni drugi nisu ispunili očekivanja na startu sezone 2018/2019, pa već u međusobnom duelu moraju popravljati utisak.

Zrinjski je uspio vezati čak tri poraza u domaćem šampionatu, pa je jasno koliko je Plemićima potrebna pobjeda, dok je i Tuzla City nakon prve pobjede u eliti (protiv Mladosti) također vezao tri poraza i morat će protiv šampiona ići na pozitivan rezultat.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi