Haos u Francuskoj: Uoči utakmice ubijen navijač Nantesa

Klub se oglasio, policija istražuje šta se tačno desilo

Haos u Francuskoj: Uoči utakmice ubijen navijač Nantesa

S. Mlaćo

Navijači su sve više u centru pažnje prije ili poslije nogometnih utakmica. Vrlo često sve preraste u huliganizam, a tako je bilo sinoć u Francuskoj.

Naime, Nantes je ugostio ekipu Nice i slavio 1:0, a sada su iz redova domaćina saopštili tužnu vijest.

U tuči navijača izboden je jedan navijač Nantesa i preminuo je od posljedica povreda. Okolnosti tek trebaju da se utvrde i policija je na nogama.

"Nantes je primio vijest da je naš navijač smrtno stradao prije meča. Desilo se to u blizi Beaujoirea, a srušio se od uboda u leđa. Uprkos intervenciji hitne pomoći, za 31-godišnjeg navijača nije bilo spasa.

Državno tužilaštvo saopštilo je da je otvorena istraga zbog ubistva sa namjerom, a u toku su brojni razgovori sa svjedocima. FC Nantes iskazuje saučešće porodici nastradalog", naveli su iz Nantesa.

Oglasi

Prema francuskim medijima, navijač je bio član grupe Brigade Looire, glavne grupe strastvenih navijača Nantesa.

Sve se desilo u blizini stadiona, a mediji navode da se navijač Nantesa srušio nakon što su rivalske grupe napale nekoliko vozila koji su prevozili navijače Nice do stadiona.

Istraga će pokazati šta se zapravo desilo i da li je došlo do međusobnog sukoba navijača Nantesa ili nešto sasvim drugo.

Na terenu jedan pogodak

Kada je sama utakmica u pitanju, Nantes je slavio 1:0 i to pogotkom Molleta u 25. minuti. Gosti su imali svoje prilike, ali i mnogo veći posjed lopte, no na kraju su praznih džepova otišli kući.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nantes je sada na osmom mjestu sa 18 bodova, dok je Nice drugoplasirana i ima 29. PSG je na 30 i ima utakmicu manje, te priliku da pobjegne svom prvom rivalu na četiri boda.

PSG svoj današnji meč igra protiv Le Havre od 13 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi