Napad raketama, projektilima i bocama na navijače Gane

Za ludnicu na terenu zaslužni domaći fanovi

Napad raketama, projektilima i bocama na navijače Gane

Utakmica polufinala Kupa afričkih nacija između domaćina Ekvatorijalne Gvineje i Gane (0:3) ostala je u sjeni divljanja domaćih navijača koji su 82. minuti prekinuli utakmicu na više od pola sata.

Do prekida je došlo nakon što su navijači Ekvatorijalne Gvineje raketama i drugim projektilima, te bocama napali navijače Gane koji su zaštitu potražili na terenu. Policija je potom evakuirala gostujuće navijače kroz tunel, te suzavcem ispraznila tribinu s domaćim navijačima.

Premda se očekivao prekid utakmice, organizatori prvenstva i funkcioneri Afričke fudbalske federacije su insistirali da se utakmica završi pa su fudbaleri stajali na terenu i čekali da policija uvede red. 

Prekid je trajao više od pola sata, a nakon što je utakmica nastavljena odigrane su tek tri minute, a ne najmanje osam koliko je još ostalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.