Napadač Celte odlazi u Kinu zbog 10 puta veće plate

Klub iz Viga će dobro zaraditi na ovom transferu

Napadač Celte odlazi u Kinu zbog 10 puta veće plate

Napadač Celte Maxi Gomez je dogovrio transfer u redove kineskog superligaša Bejing Guoana, a ekipa iz Viga bi nakon njegove prodaje trebala biti bogatija za 20 miliona eura.

Gomez je u Celtu stigao u junu ove godine iz urugvajskog Defensor Sportinga za oko 4 miliona eura, a od dolaska na Balaidos je postigao sedam golova u 14 utakmica La Lige.

Celta će dakle odlično unovčiti njegov transfer, a i sam Gomez bi se u Kini trebao domoći basnoslovnih primanja, s obzirom da španski mediji prenose da će u Bejingu imati 10 puta veću platu nego što je trenutno ima u Vigu.

Kineski klub će Celti prvobitno isplatiti 16 miliona eura, dok će preostala četiri miliona biti ipslaćena kroz bonuse.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Maxi Gomez je u junu potpisao petogodišnji ugovor sa Celtom, a iako se prvobitno špekulisalo da nije zainteresovan za transfer u Kinu, ponuda Bejing Guoana je očigledno bila dovoljno bogata da natjera 21-godišnjeg Urugvajca da karijeru nastavi u Aziji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi