Parejo s bijele tačke donio pobjedu Valenciji protiv Celte

Španska La Liga, 15. kolo

Parejo s bijele tačke donio pobjedu Valenciji protiv Celte

Valencija je nakon poraza od Getafea u prošlom kolu La Lige, večeras na Mestalli ugostila Celtu iz Viga i uspjela slaviti pobjedu rezultatom 2:1.

Iako su domaći prvi stigli do vodstva, za pobjedu su se morali pošteno namučiti. Povela je dakle Valencija u 28. minuti nakon odlične rekacije Zaze, koji se nakon ubacivanja iz kornera sjajno snašao na prvoj stativi.

Rezultatom 1:0 je i završeno prvo poluvrijeme, ali tek što je počelo drugo Aspas donosi poravnanje Celti.

Nakon gola Celte se vodila žestoka borba na sredini terena, a domaći do pobjede stižu u 81. minuti. Fudbaler gostiju Hugo Mallo je napravio prekršaj u svom kaznenom prostoru, a Daniel Parejo je uspješno izveo jedanaesterac za konačnih 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi