Napadač Fluminensea od juna na Old Traffordu
Mladi brazilski napadač privukao je veliku pažnju evropskih klubova, a na kraju bi mogao završiti na Old Traffordu (Foto: EPA)

Pedro pojačava United?

Napadač Fluminensea od juna na Old Traffordu

M. Šljivak

Napad Manchester Uniteda bi početkom juna mogao biti jači za mladog brazilskog fudbalera Pedra.

Crveni đavoli ozbiljno su zainteresovani za dovođenje 21-godišnjeg fudbalera brazilskog Fluminensea, a posao bi mogao biti završen već početkom juna.

Ovaj mladi napadač je privukao veliku pažnju evropskih klubova odličnim nastupima za Fluminense, a za sada je Manchester United najbliži njegovom dovođenju.

Službena ponuda sa Old Trafforda bit će upućena u narednim danima, a Crvene đavole bi transfer ovog fudbalera trebao iznositi oko 25 miliona eura.

Službeni pregovori međutim neće početi sve do 8. juna. Tada se u brazilskom klubu održavaju izbori za predsjednika, pa je aktuelni predsjednik Pedro Abad donio odluku da sve transfere završava nakon tog perioda.

Pedro se prošlog ljeta povezivao i sa Real Madridom. Međutim, eventualni dogovor oko transfera pokvarila je povreda koljena, koju je srećom uspio da izliječi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored Uniteda interes za ovog fudbalera pokazuje još nekoliko timova, a među njima su meksički Monterrey, francuski Bordeaux, te italijanski timovi Milan i Atalanta.

Ove sezone u brazilskoj Seriji A momak punog imena Pedro Guilherme Abreu dos Santos, postigao je dva gola u četiri odigrana meča.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi