Solskjaer ima asa u rukavu kojim želi zadržati Pogbu na Old Traffordu
Solskjaer će ponuditi Pogbi da bude kapiten Uniteda u narednoj sezoni

Trener Uniteda želi da Francuz bude dio njegovog tima i naredne sezone

Solskjaer ima asa u rukavu kojim želi zadržati Pogbu na Old Traffordu

S. Pašalić

Igrač Manchester Uniteda Paul Pogba nalazi se na listi želja nekoliko evropskih velikana.

Najviše je za Francuza zagrizao Real Madrid, a mediji su pisali da su i Barcelona i Juventus zainteresovani da ga dovedu u svoje redove.

Ipak, Manchester United je napravio problem timu iz Madrida i postavio je cijenu za Pogbu od čak 170 miliona eura i to je stvar koja trenutno 'koči' realizaciju ovog transfera.

Trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer bi želio da Pogba ostane na Old Traffordu, a kako prenosi ESPN Norvežanin je spreman ponuditit Francuzu kapitensku traku u pokušaju da ga zadrži u svojoj ekipi.

Dosadašnji kapiten Uniteda Antonio Valencia će ovog ljeta napustiti klub kao slobodan igrač, a njegov zamjenik je veći dio ove sezone bio Ashley Young.

Međutim United želi dovesti pojačanje na njegovoj poziciji, te bi 33-godišnji Young mogao imati manju minutažu.

Pogba je bio kapiten za vrijeme ere Josea Mourinha, ali je Portugalac u septembru oduzeo Francuzu kapitensku traku i rekao da više nikada neće biti kapiten.

Solskjaer ispunio prvu želju u prelaznom roku

Sky Sport danas javlja kako je Manchester United završio prvo pojačanje za narednu sezonu.

Solskjaer ispunio prvu želju u prelaznom roku
U pitanju je krilni fudbaler Swanseaja Daniel James koji će Crvene đavole navodno koštati 15 miliona funti.

Već dugo vremena se spominje kako je upravo James jedna od prvih meta trenera Uniteda Ole Gunnara Solskjaera koji na ovaj način želi zakrpiti krilnu poziciju gdje Unitedu već dugo vremena treba pravi fudbaler.

Upravo radi toga u klub je prije godinu i pol dana stigao Alexis Sanchez, ali kasnije se ispostavilo da je njegov dolazak potpuni promašaj, pa će ga zamijeniti James.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Radi se o fudbaleru koji ima samo 21 godinu, a ove sezone je u Championshipu odigrao 33 utakmice, postigao četiri gola i dodao devet asistencija.

Sky Sport javlja kako je dogovoreno da United isplati Swanseaju 15 miliona funti, a klub je navodno već dogovorio lične uslove sa ovim fudbalerom.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi