Napadač Sloge odgovorio na prijetnje: Nemam mrlje u karijeri, tako će i ostati

Komarčević razočaran, no vjeruje da je napravio ispravan potez

Napadač Sloge odgovorio na prijetnje: Nemam mrlje u karijeri, tako će i ostati

S. Mlaćo

U nižim rangovima bh. nogometa zaista se možete nagledati svega. Fudbal je nekako na posljednjem mjestu, a većinom dominiraju stvari kojima nikako nije mjesto u sportu.

Takav slučaj zadesio je i Drugu ligu Republike Srpske grupa Istok pred meč Jedinstva iz Brčkog i Sloge iz Gornjeg Crnjelova. Do kraja su ostala četiri kola, a domaći su pod imperativom pobjede, te očigledno ne biraju način da istu i ostvare.

Tako je trener Brčaka Vidoje Žarić odlučio putem Vibera poslati par poruka ponajboljem nogometašu gostiju, te mu skrenuti pažnju šta ga očekuje u subotu, kada se i igra meč 27. kola

"Majstore šta ćemo za subotu. Nama gori, ostali igrači me ne interesuju, izuzev tebe i Janje. Mi moramo u rat, ako mogu da vas sačuvam ja sam za tu opciju. Predloži riješenje", stoji u prvoj poruci.

"Majstore sa njim će raditi uprava, ja se javljam tebi i Janji da preneseš. Čitava liga zna za tebe, ja bih da te sačuvam, a ako mi pobjeda bude u pitanju moram prvo tebe riješiti. Nemoj ovo da smatraš prijetnjom nego prijateljskim zahtjevom da povučeš ručnu ili poslije prvog faula odglumiš povredu", nastavak je jasne poruke članu Sloge, inače prvoplasirane momčadi lige.

U stilu pravih sportista Komarčević nije htio ulaziti u 'dogovore' sa Žarićem, nego je obavijestio čelnike svog kluba i dostavio im poruke.
Razočarenje u redovima Sloge još uvijek traje, a jutros smo kontaktirali Komarčevića koji je veoma ljubazno pristao dati svoj komentar.

"Šta reći na to sve... Stvarno sam iznenađen takvim gestom, da ne kažem pokušajem. Ne mogu da vjerujem šta ljudi sve sebi daju za pravo. Mislim da sam pametno postupio obavijestivši moj klub, tačnije predsjednika o svemu ovome i tako sam skinuo neki teret sa sebe, teret koji bi definitivno imao da to nisam uradio", priča Komarčević, te nastavlja.

Potražite više informacija na temu Druga liga RS - Istok:

"Igrač sam koji nema mrlju u karijeri, te ću se potruditi da tako i ostane. Ne samo zbog mog kluba, već zbog moje privatnosti i porodice. Moram istaći i to da sam tek od ponedjeljka počeo da treniram sa ekipom jer sam odsustvovao zbog povrede tek mjesec dana. Nisam igrao zadnjih 4-5 kola, a u poruci se navodi da me zna cijela liga. Pa ako me zna onda valjda znaju i to da nisam igrao te posljednje utakmice te sam upitan za ovu utakmicu, a i naredne", dodao je Komarčević koji je ove sezone postigao 20 pogodaka, te će sezonu gotovo sigurno završiti kao prvi strijelac lige.

Meč između Jedinstva iz Brčkog i Sloge igra se u subotu sa početkom u 17:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi