Napadač Srbije sasvim iskreno: Pa, nisam ja David Copperfield...
U PAOK-u je ubitačan, ali u Srbiji jedva i da dobije priliku da zakorači na teren

Skoro da i nema minutažu kod Krstajića

Napadač Srbije sasvim iskreno: Pa, nisam ja David Copperfield...

Iako Aleksandar Prijović u PAOK-u važi za glavnog napadača i jednog od općenito najboljih igrača ovog kluba, u reprezentaciji Srbije ne dobija šansu skoro nikako.

Tome ne mogu da se načude samo srpski, već i grčki mediji kojim nije jasno kako tako ubitačan napadač u svojoj reprezentaciji dobija minutažu 'na kapaljku'.

Nakon povratka sa reprezentativne akcije, Prijovića su Grci upitali za komentar te situacije na šta im je odgovorio vrlo otvoreno i iskreno.

"Šta mogu, pa nisam David Copperfield da postignem gol za dva minuta. Selektor je taj koji odlučuje o minutaži, ali mislim da u tandemu sa Mitrovićem mogu da radim sjajne stvari. Mi se sjajno slažemo na terenu i žao mi je što nemamo češće priliku da surađujemo", rekao je Prijović, te dodao:

"Kada bih proveo više minuta na terenu, možda bih i mogao da budem Copperfield i da mijenjam rezultat. Naravno da mi je čast biti dio reprezentacije i uvijek ću se odazvati. Ja sam spreman da iskoristim svaku šansu koja mi se ukaže".

Aleksandar Prijović je za Srbiju nastupio na 11 utakmica, a postigao je samo jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi