Tadić: Krivo mi je, taj penal je presudio
Privremeni kapiten Srbije je u prvoj minuti sudijske nadoknade katastrofalno izveo penal i na taj način prokockao najveću šansu za pobjedu

Tragičar duela sa Rumunima

Tadić: Krivo mi je, taj penal je presudio

Privremeni kapiten Srbije Dušan Tadić bio je tragičar svoje selekcije u duelu sa Rumunijom u Bukureštu, koji je okončan rezultatom 0:0.

Iako je Srbija tokom svih 90 minuta bila mnogo bolji tim, izabranici Mladena Krstajića nisu uspjeli postići gol a najbolju priliku su imali pred kraj prvog dijela kada je upravo Tadić promašio jedanaesterac.

"Mislim da bi sve bilo drugačije da sam pogodio taj penal. Utakmica bi bila skroz drugačija... Krivo mi je, mislim da je taj penal bio presudan momenat", rekao je Tadić, te nastavio:

"Znali smo da će se Rumuni nakon toga povući i da će ih biti teško 'otvoriti'. Nismo odigrali lošu utakmicu, bili smo skoncentrisani i imali smo dosta šansi koje nismo iskoristili. Ne znam koji je problem, ali morat ćemo raditi na tome".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Srbija je ostala na prvom mjestu u svojoj grupi Liga nacija sa osam bodova, dok su Rumuni na drugom mjestu sa šest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti