Napadaču koji je hit Bundeslige ugrožena karijera
Foto: EPA

Sad je jasno zašto mu je smetala buka

Napadaču koji je hit Bundeslige ugrožena karijera

Zdravstveno stanje Tima Wernera (21), mladog golgetera bundesligaša Leipziga, je mnogo ozbiljnije nego što se činilo u prvi mah. 

Werner, koji slovi za jednog od najnadarenijih njemačkih nogometaša, na utakmici protiv Bešiktaša je u 32. minuti morao zatražiti izmjenu jer mu je smetala zaglušujuća buka koju je proizvelo više od 36.000 domaćih navijača. 

Premda mu je liječnik prethodno dao čepiće, to mu nije pomoglo, a nakon nekoliko dana kada je podvrgnut  pregledima ustanovljeno je da zapravo ima probleme s disanjem i cirkulacijom. Jasno je da mladom Werneru s tim kao profesionalnom nogometašu budućnost nije blistava, stoga i ne čudi što su u RB Leipzigu izrazito zabrinuti. 

"Nemoguće je da misli o utakmicama u ovom trenutku. Zabrinuti smo za njega, to je jasno", kazao je sportski direktor Leipziga Ralf Rangnick.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ove sezone Werner je hit u Bundesligi. U šest odigranih utakmica je postigao pet pogodaka i upisao jednu asistenciju, što je svakako sjajna statistika za jednog 21-godišnjeg fudbalera, kojeg na svom radaru imaju brojni velikani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi