Napoli odbio prisustvovati proglašenju pobjednika

Napoli odbio prisustvovati proglašenju pobjednika

Teme:

Fudbaleri Napolija bojkotovali su svečanu ceremoniju dodjele nagrada nakon finala italijanskog Superkupa u Pekingu.

Napoli je u dva navrata vodio protiv Juventusa u Superkupu Italije, ali je regularnih 90 minuta završilo sa 2:2, da bi u produćecima Juventus slavio sa 4:2.

Međutim, sudije su pokazale čak dva crvena kartona za igrače Napolija. Prvo je u 85. minuti zbog prigovora isključen Goran Pandev, da bi potom u trećoj minuti produžetka crveni karton zaradio i Juan Zuniga.

Nakon svega, put na tribine pokazan je i treneru Napolija Walteru Mazzariju, a Napolitanci su potom odbili primiti medalje za drugo mjesto i napustili su stadion.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.