Napolijevi ultrasi okrenuli leđa predsjedniku: Pokazao je svoju glupost

De Laurentiis se zamjerio navijačima

Napolijevi ultrasi okrenuli leđa predsjedniku: Pokazao je svoju glupost

Napolijevi najvjerniji navijači su odlučili okrenuti leđa prvom čovjeku kluba Aureliju De Laurentiisu, te su poručili da ga nikada više neće zvati predsjednikom.

Napoli ovog ljeta nije uspio dovesti velika pojačanja, a kontroverzne izjave De Laurentiisa su potakle najvjernije navijače kluba, sa tribina A i B, da izdaju zajedničko saopštenje.

"Ovim saopštenjem ćemo pokušati razjasniti gdje stojimo glede Aurelija De Laurentiisa, kojeg nikada nećemo nazvati predsjednikom... Ne tolerišemo njegovu viziju fudbala koja je orijentisana isključivo na biznis, bez ikakvog sentimenta. Mi smo ultrasi, živjeli smo prošlost, živimo sadašnjost i žvijet ćemo budućnost sa velikom žrtvom, strašću i vrijednostima koje svugdje promovišemo", poručili su navijači Napolija, pa dodali:

"Više ne prihvatamo njegov nedostatak stila i njegove provokacije prema grupi ljudi koji su ga, bez obzira što im se on obraća sa visine, od skromnog filmskog producenta doveli do bogatog vlasnika fudbalskog kluba... Smiješno nam je kada govori stvari poput 'ako želite pobjeđivati navijajte za Juventus' ili 'zaslužujete kineske vlasnike'. Time samo pokazuje svoju glupost. Sa druge strane, nije nam smiješno kada naše samo postojanje naziva profesijom."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi