Napravljen još jedan dobar posao: Real Madrid prodao defanzivca u Milan

Hernandez na San Siru

Napravljen još jedan dobar posao: Real Madrid prodao defanzivca u Milan

E. Škorić

Real Madrid je odlučio da se riješi nekolicine igrača, a među njima i Thea Hernandeza.

Nakon godinu dana posudbe u Real Sociedadu, Hernandez odlazi u Milan gdje je dogovorio šestogodišnji ugovor, a očekuje se da zvanično postane igrač Rossonera u ponedjeljak nakon ljekarskih pregleda.

Klubovi su postigli dogovor, kao i Milan s igračem, pa je ostalo samo još da se ozvaniči ovaj posao.

Na kraju će Real njegovom prodajom dobiti 20 miliona eura, a sa prodajom i Kovačića te Marcosa Llorentea, Madriđani će dobiti okruglo 100 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očekuje se da Real inkasira i od Balea i Jamesa oko 100 miliona, čime će se pokriti dobar dio budžeta koji je potrešen na pojačanja ovog ljeta.

Inače, Hernandez prvo ide na posudbu, nakon čega će Milan morati da otkupi njegov ugovor za 20 miliona. Lijevi bek rođen u Marseilleu u Real je došao 2017. godine za 24 miliona eura iz Atletico Madrida.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi