Veliki gest u Srbiji u čast Ivice Osima
Foto - Screenshot

Legendarni trener preminuo u 81. godini

Veliki gest u Srbiji u čast Ivice Osima

M. Šljivak

Legenda bh. fudbala Ivica Osim preminuo je danas u 81. godini.

Osim je bio veoma popularan širom bivše Jugoslavije, a danas je iz Srbije stigao dokaz da je legendarni Štraus s Grbavice istinska legenda i u susjedstvu.

Pred prvenstveni meč u Kruševcu između u kojem se sastaju Napredak i Partizan u čast Ivice Osima održana je minuta šutnje.

Ovo je svakako veliki potez oba kluba i Ivicu će sigurno svi dobro pamtiti.

Podsjetimo, Osim je u bogatoj karijeri radio i kao trener Partizana u sezoni 1991/1992 i s ovim timom je osvojio Kup Jugoslavije.

Riječi Piksija Stojkovića jasno pokazuju ko je bio Ivica Osim

Čuveni fudbaler i fudbalski stručnjak zadužio je mnoge tokom velike karijere i od njega se opraštaju brojna poznata fudbalska imena.

Među njima je i aktuelni selektor Srbije Dragan Stojković Piksi. On je samo jedan u nizu fudbalera koji je radio s čuvenim Švabom i o legendi bh. fudbala ima samo riječi hvale.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Ostavio je dubok trag u mojoj igračkoj karijeri. Imali smo super saradnju", počeo je priču Stojković i nastavlja:

"Mundijal u Italiji i sve što smo tamo doživeli ostat će u posebnom sjećanju. Pamtit ću ga kao inteligentnog čoveka i fudbalskog stratega koji je imao sjajnu intuiciju. Ivica Osim je bio jedno od najznačajnijih fudbalskih imena nekadašnje Jugoslavije i tako će ostati upamćen. Neka mu je vječna slava", rekao je Stojković.

Oglasi