Napušta federalnog prvoligaša i bh. nogomet: Najdraži mi je pogodak Zrinjskom

Hodžić odlazi u Austriju

Napušta federalnog prvoligaša i bh. nogomet: Najdraži mi je pogodak Zrinjskom

S. Mlaćo

Nakon meča posljednjeg kola Prve lige FBiH u subotu Bosna iz Visokog će ostati bez 27-godišnjeg Adnana Hodžića. Hodžić je donio odluku da napusti Bosnu i bh. nogomet, te će sa suprugom odseliti u Austriju.

Najavljuje da će se i dalje baviti nogometom.

"Posljednja utakmica za voljeni klub i u BiH mi je u subotu. Emocije su jake, Bosna je moja prva ljubav, moj klub, a Visoko moj grad. Ipak, život ide dalje. Odlazim zbog porodičnih razloga", kaže popularni Zamer za SportSport.ba.

U dosadašnjoj karijeri nosio je i dres Podgrmeča, Mladosti, austrijskog Aberseea, ali priznaje da je najveću želju ispunio.

"Najveća želja mi je bila da zaigram za Bosnu pred svojom rajom i publikom. To se i ostvarilo. Posljednje je bilo da pokušamo vratiti Bosnu u Premijer ligu što nam dvije godine nije uspjelo. Sve ostalo je koliko toliko dobro i pozitivno".

Kao najdraži pogodak u dosadašnjoj karijeri izabrao je sa onaj iz dvorane.

"Najdraži je definitivno onaj postignut MNK Zrinjski koji je te godine proglašen za jedan od najljepših golova na ovim prostorima u futsalu", prisjetio se Hodžić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ove sezone Hodžić je upisao 18 nastupa za Bosnu te dodao po jedan pogodak i asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi