"Naravno da sumnja postoji, posebno nakon meča u Zenici"

Trener GOŠK-a razočaran poslije Viteza

"Naravno da sumnja postoji, posebno nakon meča u Zenici"

S. Mlaćo

GOŠK je jučer na svom terenu remizirao protiv fenjeraša Viteza (1:1), te tako dodatno zakomplikovao borbu za opstanak u Premijer ligi.

Imali su Gabeljani vodstvo i par lijepih prilika da završe posao u ovom meču, ali kada ih nisu ostvarili stigla je kazna i Vitez se kući vratio sa jednim bodom.

Feđa Dudić, šef struke GOŠK-a i dan nakon utakmice nije krio razočarenje. Preuzeo je odgovornost na sebe i igrače, ali i govorio o narednim utakmicama, Vitezu, te borbi za opstanak.

"Upravo smo evo odradili trening, gorčina je još veća nego jučer. Ostaje veliki žal što smo se doveli u ovu situaciju, ali moram reći da smo glavni krivci mi. Prvo ja, pa igrači. Svi smo zajedno krivi, prepustili smo utakmicu slučaju, ušli olako i to nam se odbilo od glavu. Vitezu nemam šta zamjeriti, ali bi volio da sa ovim žarom igraju sve utakmice, a ne samo utakmice protiv GOŠK-a. Svaka im čast, ispali su, a ovako igraju. Samo se nadam da će ovako igrati protiv svih ekipa do kraja sezone", priča Dudić za SportSport.ba.

"Nama zamjeram to što nam dođe jedan Vitez koji je već ispao i ima veći motiv od nas. Mi smo i pored loše predstave imali 4-5 šansi, trebali riješiti meč kada smo poveli i odvesti ga u mirnu završnicu. Ipak, stavljaju se privatne stvari ispred klupske, svako gleda prvo da zabije gol, a to ne može tako", jasan je Dudić.

Čelik se sada upetljao u borbu za opstanak. Zeničani igraju kao prepoređeni, a Dudić za razliku od brojnih drugih poznavalaca nogometa u našoj zemlji ne želi pričati o špekulacijama da  pojedini klubovi biraju protiv koga će igrati maksimalno, a protiv koga 'pod gasom'. Ipak, kaže da sumnjai kod njega postoji.

"Moram da sumnjam kada poslije utakmice u Zenici izmeču Čelika i Viteza (1:0) trener Viteza Ivica Bonić kaže da mu je drago što je izgubio od Čelika, a ovako odigra jučer u Gabeli. Naravno da to uvlači sumnju jer kako prokomentarisati to? Ja znam da svakog čovjeka gledam sa poštene strane i uvjeren sam da će svako do kraja igrati maksimalno. To je moja želja, jer smo i imali imali priliku da odigramo neke utakmice lagano, nismo htjeli i igrali smo maksimalno. Nama niko ništa ne pomaže, dok drugi konkurenti na nekim utakmicama dolaze puno lakše do bodova. Nadam se da je to što su u tom trenutku u dobroj formi, a ne što neki rivali igraju pod gasom", kaže trener GOŠK-a.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

GOŠK i dalje ima sve u svojim rukama, te u Gabeli vjeruju da će na kraju slaviti opstanak.

"Sve imamo u svojim rukama, dolaze nam konkurenti Borac i Čelik. Ovo je jedini kiks od dana kad sam ja preuzeo ekipu, međutim očekujem pozitivnu reakciju igrača i da već u Tuzli pokažu da je jučer bio samo loš dan i potcjenjivanje protivnika, koje se sigurno desilo", dodao je za kraj razgovora Dudić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi