Naslovi argentinskih medija su pravi hit: "Horor Caballera", "Argentina je ruglo SP-a"

Nisu imali milosti prema igračima

Naslovi argentinskih medija su pravi hit: "Horor Caballera", "Argentina je ruglo SP-a"

Kao što se to i očekivalo, argentinski mediji su razapeli fudbalere ove reprezentacije nakon debakla protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu.

Vatreni su odigrali meč za pamćenje i obrukali Argentinu pobijedivši je sa visokih 3:0, a nakon susreta argentinski novinari nisu imali nimalo milosti što se tiče naslovima na svojim portalima.

Jedan od njihovih najpoznatijih portala, Ole, donosi niz zanimljiv naslova nakon razočaravajuće utakmice. "Horor Caballera", samo je jedan od naslova kojim se aludira da je argentinski golman jedan od najvećih krivaca za poraz svog tima jer je bukvalno poklonio vodeći gol Hrvatima kada je dodao loptu do Rebića. "Kuća pepela", "Messijeva noćna mora", samo su neki od naslova koji se mogu pročitati na ovom portalu.

"Argentina ponižena od Hrvatske, Messi se nije ni pojavio na utakmici", piše dnevni list Clarina. "Sramota", kratko je stavio naslov La Nacion, dok je Clarin bio najnemilosrdniji "Argentina, ruglo Svjetskog prvenstva", navodi se u naslovu.

Podsjetimo, Argentinci još uvijek imaju teoretske šanse da se plasiraju u osminu finala, ali više ne kontrolišu sami stvari, već će zavisiti i od rezultata ostalih utakmica.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi