Naslovnica Gazzette: Juve ima veliki plan za Pjanića

Postaje lider

Naslovnica Gazzette: Juve ima veliki plan za Pjanića

Edmir Škorić

Najčitaniji italijanski list Gazzetta dello Sport na naslovnici u nedjelju donosi vijest o Miralemu Pjaniću.

Bosanskohercegovački nogometni dragulj Miralem Pjanić (28) na meti je velikana iz Šanije, ali da bi se zaštitio od interesa Real Madrida i Barcelone Juve je odlučio ponuditi veznjaku novi ugovor.

Kako javlja Gazzetta dello Sport, Stara dama planira da naredne sezone tim gradi oko Pjanića, kojem će sa trenutnih 4,5 miliona eura po godini povećati na 6 miliona uz dodatne bonuse.

Kako odlaze Buffon, Barzagli, pa će vjerovatno i Chiellini te Marchisio otići iz Juventusa, u Torinu žele da Pjanić preuzme lidersku ulogu i da bude glavi čovjek u ekipi.

Juventus bi, osim standarndo dobrih igara, imao zadatak da obučava mlade igrače, da im daje savjete i da im prenosi pobjednički mentalitet. Inače, Pjanić je u Juventusu od 2016. godine kada je došao iz Rome, a u Juventuus ima ugovor još tri godine.

Povezivao se s mnogim velikanima, ali sve su prilike da će biti glavni kotač u Juventusovom pogonu narednih sezona. I sam je Miralem kazao kako je sretan u Torinu, prelomio je i donio odluku da ostane unatoč bogatim ponudama iz Španije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi