Nasmijao mnoge: "Sassuolo je poput Barcelone"

Marlon u centru pažnje

Nasmijao mnoge: "Sassuolo je poput Barcelone"

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Marlon Santos nedavno je napustio Barcelonu i karijeru je odlučio nastaviti u dresu Sassuola.

Brazilac je u Barcu stigao prije tri godine, ali nije se uspio nametnuti u katalonskom klubu. Nakon što je prošlu sezonu igrao na posudbi u Nici ovaj put Blaugrana je odlučila da stavi Marlona na transfer listu, a na kraju su ga prodali Sassuolu.

Marlon bi u dresu novog kluba trebao debitovati veoma brzo i pokazati da li je Sassuolo dobro uložio 12 miliona eura. Barcelona i dalje ima opciju da otkupi njegov ugovor, ali teško je očekivati da će se to desiti. U izjavi za italijanske medije ovaj defanzivac iznenadio je sve kada je rekao da je Sassuolo poput Barcelone.

"Veoma sam sretan što sam došao u ovaj klub. Sassuolo je poput Barcelone i imaju sličnu filozofiju zbog čega mi neće biti teško da se uklopim. Sve što sam vidio na treningu vidio sam i na meču s Interom i jedva čekam da zaigram. Mnogo Brazilaca je uspjelo u Italiji i nadam se da ću i ja biti jedan od njih. Moji idoli? to su Thiago Silva i Sergio Ramos", rekao je Marlon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi